onsdag 10 september 2014

Dag tre

Lina började dagen med att springa runt Central park tillsammans med alla andra amerikaner, cyklister och hundägare. 9,8 km på 54 minuter. När hon duschat gick vi till Tom´s restaurant och åt en rejäl frukost.
Vi tog en varsin ”Lumberjack” som bestod av två pannkakor, två ägg, några skivor bacon, en korv och två toastar. Till det drack vi nypressad apelsinjuice.
Här sitter Lina och väntar på att jag ska bli färdig med den obligatoriska matfotograferingen. Den låga väggen bakom henne är en avskiljare i lokalen. Jag har fått en idé att använda mig av en sådan i prediksalen. Vi får se hur jag gör med det.
Jag tog dessutom en Frozen coffe, Oreo. Kaffe, is och oreokakor som mixats ihop. Sedan en stor klick jättesöt vaniljglass på toppen.

Vi tog bussen från Broadway tvärs över Manhattan till 5:te avenyn. Sedan gick vi ytterligare västerut till Lexington avenue. Vi tänkte ta den avenyn ner till gyttret i downtown. Jag gillar Lexington avenue av någon anledning.
Lite trängre än de stora avenyerna och inte så mycket turister. Vi började på 110:de gatan i Spanish Harlem och gick ner till 59:de och gick över till 5:te avenyn där för Lina ville in på Nike factory store som ligger några kvarter ner.
Chrysler building från Lexington ave.
Den här bilen vill man inte se utanför sitt hotell när man kommer hem på kvällen.

Efter det gick vi tillbaka västerut till Madison avenue som inte är lika befolkad som 5:te. När vi kom till 36:tte gatan gick vi tillbaka till 5:te avenyn igen för att gå till en affär vi var på förra året. Lina köpte en knytblus och sedan gick vi söderut igen. Jag skickade ett sms till min vän Ivar och föreslog att han och jag skulle gå ut och ta några öl. Han var intresserad och vi skulle träffas utanför Madison square garden om en timme.
Lina och jag gick vidare in på 34:de gatan och det började regna. Vi tog en sväng inne på den nya Croc´s store som ligger snett emot Macy´s innan vi fortsatte runt hörnet till MSG. Jag visade Lina var hon skulle gå in på lördag när hon ska på Eagleskonsert. Ivar kom och det blev kramkalas.

Sedan går historierna isär.

Ivar och jag tog en taxi ner till 3:dje gatan för att gå på pub. Vi gick in på en Thai restaurang vägg i vägg med Blue Note där de hade Happy hour och ölen kostade 3 dollar. Vi satt där en stund och gick sedan vidare till Groove på samma gata. Vi har varit där förut och ölen kostar 4 dollar under happy hour.
Här är min gode vän Ivar. Det blev några öl där också. Sedan gick vi ner till Ivars hemtrakter i China town. Jag ville se vilka barer han går till normalt. Vi gick till två ställen som båda hade kareoke. På det sista stället var det fullt ös på folket och de sjöng för glatta livet. Ivar gick sedan med mig till Chambers street där jag tog tunnelbanan hem. När jag kom hem låg Lina och sov och det dröjde inte länge innan jag gjorde det också.

Lina däremot hade tagit tunnelbanan från MSG till 23:dje gatan och gått på ett sushiställe och mumsat på prisvärd sushi. Stället hette Asuka sushi och låg mellan 8:de och 9:de avenyn. Sedan åkte hon ner till Rector street och gick till Groud Zero där World trade center-skraporna stod före den 9 september. Man har öppnat ett museum där efter terrorattacken. Hon lyckades få en fribiljett till muséet och gick ett varv därinne men det var inte så mycket att se. Sedan gick hon ner till Battery park som tyvärr fortfarande var delvis avstängd p gr a renovering. Därefter åkte hon upp till 34:de gatan och shoppade loss lite. Två par jeans på Levis-store blev det.

Hon tog tunnelbanan hem för att lasta av dagens shoppingvaror och gick sedan över till Amsterdam avenue och tog ett par öl på en pub. Där kom hon i samspråk med bartendern och de två redde ut hur man tar sig ner till löparslingan som går längs Hudson river. Detta är ytterligare en sträcka hon vill springa här i New York. Hon lär inte bli ensam på den banan heller. Jag har gått där några gånger och det är massor med löpare och cyklister som svischar förbi hela tiden. Hon gick sedan hem och lade sig.


22 947 steg på stegräknaren.